Some info about the author of these pages
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Затворени базени - Спортски Центар Крушевац

 
 

КСП СИРЕНА

 
ИСТОРИЈА КЛУБА
 
 
Клуб је основан 1984. као подружница пливачког клуба ,,Крушевац,,.Синхроно пливање је формирано као део п.к.,,Крушевац,, под називом-секција ѕа синхроно пливање ,,Сирена,,.
Захваљујући Велинки Спасојевић некада првакињи Србије у пливању и скоковима у воду са трамбулине од 3 метара.
Упознавши се са синхроним пливањем у Београду,она је Крушевац,у то време,личним ангажовањем ,уврстила у прва три града (Београд,Скопље и Крушевац) на просторима бивше Југославије,у којем је овај олимпијски спорт добио своје место под сунцем.
Крајем 90.-тих година секција престаје са радом због неповољних услова који су наступили реновирањем коплекса базена које је трајало 8 година.
2010.г.формира се клуб са синхроно пливање ,,Сирена,,који уз подршку градских спортских челника и Савеза за синхроно пливање Србије и Београда почиње са радом.Клуб за синхроно пливање ,,Сирена'' од 2012.године има пријављен огранак у граду Параћину под називом клуб за синхроно пливање ,,Сирена''-огранак Параћин.Садашњи тренери су Велинка Спасојевић и Мирослав Спасојевић.

У марту 2017. године је угашен други по реду крушевачки клуб - Сирена, после четворогодишње опструкције и ометања у раду од 2013. године од стране: Одељења за друштвене делатности града Крушевца, Комисије ѕа избор програма за спорт града Крушевца, Спортског савеза града Крушевца, Савеза синхроног пливања Србије и Савеза синхроног пливања Београда.

Клуб је угашен по кратком поступку и одлуци скупштине Ксп Сирена, због непостојања услова за даљи рад Клуба у таквим условима. Спорт - синхроно пливање у Крушевцу наставља да постоји и даље.
ОСНИВАЧ КЛУБА


Велинка Спасојевић је присутна у воденим спортовима прво као члан пливачког клуба ,,ГОЧ,, из Врњачке Бање.Затим као члан клуба за скокове у воду ,,ПАРТИЗАН,, из Београда.Двострука је првакиња Србије у пливању слободним стилом 1967. и 1968. године.Трострука је првакиња Србије у скоковима у воду 1967. 1971. и 1974.године.Четвороструки је победник Радничко спортских игара Србије у пливању,добитник је више признања из области спорта.Са синхроним пливањем се упознаје за време студирања у Београду.
Организатор је спортске рекреације и учитељ пливања-спасиоц,бавила се социјалним радом,упоредо сликарсвом,иконописом и духовном музиком.
КЛУБ ДАНАС
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one